Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
A világ leggyorsabb vonata Kínában (videó)
2009. December 28. hétfő, 10:51

A szombati ünnepélyes átadás után első munkahetét kezdi a világ leggyorsabb vonata Kínában. A szerelvények 350 kilométeres sebességgel száguldanak a két nagyváros, Wuhan és Guangzhou között, így alig 3 óra alatt teszik meg az 1000 kilométeres távolságot.

A leggyorsabb vonatok a világon Németországban (232 km/h), Japánban (243 km/h) és Franciaországban (277 km/h) sebességgel közlekednek, vagyis a kínai a leggyorsabbnál is majd 100 kilométerrel tud többet. Sőt a kínaiak egy december 9-i tesztjárattal elérték a 394 kilométeres sebességet is.

Kína nagyon büszke az új vonatra, annak komfortjára és sebességére. Főleg azért, mert szinte teljes egészében nem csak kínai gyártmány, de kínai mérnökök munkáját is dicséri. Igaz elmondják azt is, hogy minden eddigi tudományos és technikai eredményt, amit az európaiak elértek a vonatközlekedésben, azt beépítették a járműbe.

A mostani ünnepséget még jó néhány fogja követni, mert a kínai kormány tényleges konkurenciát akar létrehozni a légi forgalom számára, ezért a tervező asztalon több tucat hasonló útvonal, és vonat terve van. 2019-ig 42 ilyen vonalat akarnak kiépíteni összesen 16 ezer kilométeres hosszúságban. A most üzembe helyezett kelet-nyugati vonallal 2012-ben szeretnék elérni Pekinget.

 

 

 

FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld