Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
A leggyakoribb a rák a pincérek között
2009. Június 02. kedd, 15:06

Észak-európai kutatások szerint a legnagyobb a kockázata a megbetegedésnek rákban a z egyes szakmák között a pincéreknél van.

Különösen veszélyes még a bányászat, és a dohányiparban végzett munka, és az olyan munkahelyek, ahol azbeszttel érintkeznek a dolgozók. Itt is az átlagnál nagyobb a rákos dolgozók aránya.

A legkisebb rákrizikója a halászatnak, a hegyi pásztorkodásnak és a mezőgazdasági munkának van. Legalábbis ez derül ki abból a nagyszabású felmérésből, amit az észak-európai országok, nevezetesen: a dánok, a finnek, az izlandiak, a norvégok és a svédek végeztek azért, hogy felmérjék az egyes szakmák hatását a rák kialakulására.


A vizsgálatok során 2,8 millió rákos beteg adatait hasonlították össze, és mérték fel 1960. és 1990. között. Azt tapasztalták, hogy az említett országokban a leggyakrabban előforduló rákbetegség a prosztatarák. Ezzel kapcsolatban, de más rákfajták esetében sem sikerült összefüggést kimutatni a rákbetegség konkrét fajtája és az emberek által végzet munka között.
 

FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld