Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
Mindent visz a szovjet sláger a YouTube-on (videó)
2010. Március 13. szombat, 22:02

Márt több mint 2 millióan hallgatták meg egy orosz énekes 1960-as évekből származó dalának felvételét, Európától Japánon át, egészen az USA-ig. Az énekes egy orosz bariton, az 1934-ben született Edvard Hill.

A zene is egy orosz zeneszerző, Arkad Osztrovszkij szerzeménye. A nem túl bonyolult szöveg pedig...Hát igen, a dal eredeti címe: „Örülök, hogy újra hazatérek”, és azt meséli el, amint John a prérin musztángja hátán lovagol hazafelé a szerelméhez Maryhez. Csakhogy, a dal keletkezésekor, 1965-öt írtak.

A lengyelországi sopoti fesztiválon előzőleg 2. díjat nyert énekessel a moszkvai stúdióban közölték: felejtsen el mindenféle Johnt, musztángot, meg Maryt, ez itt a Szovjetunió. Az idő rövidsége miatt született meg a valóban egyszerű, és politikailag is kikezdhetetlen szöveg, a „nanana”.

Azóta a dalt elfelejtették, de úgy látszik, mára megint időszerű és sikeres lett, nem kis mértékben a mindenki számára érhető és egyszerű szövege miatt. Azért az énekes is tudott valamit. Például énekelni.  

 

 

Heim Pál Holt-Tengeri  Sóbarlang a főváros szívében. Kattintson ide az égészsége érdekében! 

http://www.tengerisobarlang.hu

 

 

 

Majdnem ugyanez Koos Jánosban előadva:

 

 

FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld